Varmt välkomna till AllBrightdagen 2016! 

Den 15 november är det dags för den tredje upplagan av AllBrightdagen. På scenen ser vi experter från näringslivet, akademin och politiken som djupdyker i hur fördomar sätter käppar i hjulet för meritokrati. Under kvällen delas även det årliga AllBrightpriset ut. Priset delas ut till det bolag som gjort en betydande insats för att driva företagets inriktning och utveckling mot en mer meritokratisk verksamhet. Årets AllBrightdag äger rum i Scenkonstmuséets lokaler i centrala Stockholm.

Den som lämnar AllBrightdagen i år gör det med inspiration och nya verktyg för att driva förändringen i just sitt bolag. För den som inte är på plats men som vill ta del av kvällen ändå kommer konferensen att livesändas i AllBrights kanaler.

 

Paneldeltagare 

 

Alice Teodorescu

Alice är sedan 2015 politisk redaktör och chef för ledarsidan på Göteborgs Posten. År 2015 höll hon ett uppmärksammat sommarprat i Sommar i P1 och hon blev samma år även utvald till vinterpratare. Alice har grundat nätverket en plats i himlen för kvinnor som hjälper varandra

Andreas Bhagwani 

Andreas är vd för life-science bolaget Nanologica. Han har även över tio års erfarenhet som management-konsult med fokus på försäljning och ledarskap. Andreas har tidigare lett kurser i genustänkande för manliga chefer och ledare och är engagerad i frågor om jämställdhet i näringslivet. 

Bengt Johansson

Bengt är vd för projektledningsföretaget Forsen. Forsen har bedrivit ett gediget jämställdhetsarbete och utnämndes under 2015 till Sveriges 8:e bästa arbetsplats av A Great Place To Work Institute. Utöver en jämställd ledningsgrupp så talas det ett 20-tal språk på Forsen. 

Gudrun Schyman 

Gudrun är en erfaren politiker och hon är idag verksam som partiledare för Feministiskt Initiativ. Under de senaste åren har Gudrun åkt land och rike runt för att föreläsa om sitt partis politik och om varför världen behöver feminism. Under AllBrightdagen hoppas vi få höra Gudruns vision för ett jämställt svenskt näringsliv och hennes bästa idéer om hur vi når dit. 

 

Kelly Tainton 

Kelly arbetar med utveckling av ledarskap och prestation med fokus gentemot organisation och näringsliv. Han är grundare av Reflectorgroup som i samarbete med forskare från KTH och Karolinska Institutet erbjuder utbildningar för chefer inom ämnen som prestation, kreativitet, jämställdhet och integration – allt utifrån ett neurovetenskapligt perspektiv. 

Lin Lerpold

Lin är verksam som tillförordnad professor på avdelningen för marknadsföring och strategi på Handelshögskolan i Stockholm. Hon är dessutom chef över Mistra center for Sustainable markets (MISUM) som i samarbete med näringsliv och politik arbetar för att skapa lösningar för en hållbar marknad. Lin är också medförfattare till boken ”179 år av ensamhet”.

 

Program

15:30 - 16:00 Registrering
 
16:00 Panelsamtal med Alice Teodorescu, Bengt Johansson och Gudrun Schyman
Kvotering knackar på styrelsedörren och frågan vem som bär ansvaret för jämställdhet är mer aktuell än någonsin. Är politiska lösningar vägen framåt eller bör näringslivets chefer även i fortsättningen få äga frågan? 
Rundabordssamtal

17:00 Panelsamtal med Andreas Bhagwani, Kelly Tainton och Lin Lerpold
Att hitta lösningar förutsätter att vi har problemen tydligt utstakade. Vad identifierar forskare och konsulter för mekanismer som håller kvinnor från chefspositioner? Och varför präglas näringslivet fortfarande av en slående homogenitet?
Rundabordssamtal

17:45 Paus och tilltugg

18:15 Prisutdelning av årets AllBrightpris  
För andra gången delas det årliga AllBrightpriset ut till det bolag som tagit störst ansvar för att driva företaget mot en mer jämställd och meritokratisk verksamhet under det gångna året. 

18:30 Panelsamtal med de tre finalisterna
De är bolagen som lyckats bäst på börsen med jämställdhet. Vilka strategier har de använt sig av? Vilka konkreta åtgärder har varit lyckade i deras bolag? Under kvällen delar de med sig av råden och varningarna som varje företagsledare behöver höra. 

19:00 Mingel

 

Moderatorer

 

Amanda Lundeteg 

Amanda är vd och talesperson för AllBright. Hon är en flitigt anlitad föreläsare och har tidigare uppträtt som talare på TedXSpeaker och Creative Mornings. 

Beata Wickbom

Beata är Digital Innovation Guru, itch och medgrundare till HejDigitalt! Hon har i över 20 år arbetat med affärsutveckling och kommunikation på webben.

 
 

AllBrightpriset 

AllBrightpriset delas ut till det bolag som visar att de tagit ansvar för att driva företaget mot en mer meritokratisk och jämställd verksamhet under det gångna året. Nominerade till priset är de bolag som i årets AllBrightrapport placerade sig på den vita listan. Placeringen på den vita listan innebär att bolagen uppvisat en jämställd ledningsgrupp, med minst 40 procent av det underrepresenterade könet, under datainsamlingsperioden december 2015 - januari 2016. 32 bolag fanns detta år på den vita listan och är således nominerade till priset. 

Prisprocess

De nominerade bolagen erhåller i ett inledande skede två enkätundersökningar. Den ena enkäten är riktad till företagets medarbetare och den andra till bolagets vd. Enkätsvaren granskas senare av AllBrightprisets jury och finalister väljs ut. De bolag som tar sig vidare intervjuas och utifrån intervjumaterialet väljs slutligen årets vinnare ut.  

Jury 

Amanda Lundeteg, vd AllBright
Amir Sajadi, vd Järvaskolan
Michaëla Blomquist, styrelseordförande AllBright
Nina Åkestam, reklamforskare Handelshögskolan
Sven Hagströmer, styrelseledamot AllBright

 

AllBrightdagen 2015 

 

Hitta hit 

Sceenkonstmuseet, Sibyllegatan 2