AllBright växer!

Rapporter, föreläsningar, workshops, seminarier, debatter, möten, PR – det finns anledning att utöka AllBrights verksamhet med två nya entusiastiska medarbetare!

Nyligen började Amanda Lundeteg och Elin Svensson här på AllBright, två personer som är övertygade om att jämställdhet och mångfald genererar ett mer lönsamt och välmående näringsliv.

För att även ni ska få lära känna dom lite bättre kommer här ”5 snabba” till våra nya medarbetare:

 

Varför sökte du dig till AllBright Amanda?

Amanda-Riche.jpg

Som ekonom irriteras jag mycket över att jag och mina briljanta kvinnliga medstudenter inte har samma möjlighet till karriär som män. Det här vill jag förändra. AllBrights rättframma retorik och direktkontakt med näringslivet kändes lockande.

Vad pysslar du med när du inte är på AllBright?

För tillfället deltar jag i en samhällsentreprenörstävling med affärsidén BAR GEN[i]US som syftar till att anordna jämställdhetsworkshops för näringslivet. Utöver det så driver jag och mina två vänner den politiska och kulturella bloggen Plain Jane, där vi skriver om jämställdhet, mångfald och företagsansvar. Övrig tid ägnas åt mitt extremt basala och glada helgliv.

Vad kommer du att arbeta med på AllBright?

Jag kommer framförallt att assistera vår VD Rebecca i hennes dagliga arbete med rapportskrivning, föreläsningar och workshops. Jag kommer även att arbeta aktivt med AllBrights sociala mediekanaler. Massa spännande kommer att hända på hemsidan framöver så håll utkik!

Hur ökar vi andelen kvinnor på chefspositioner i näringslivet?

Genom att sprida information och inspiration så tror jag att det är fullt möjligt att förändra attityder. Näringslivets toppskikt måste inse att det är ett grovt resursslöseri att inte tillvarata den bästa kompetensen.

När har vi uppnått ett jämställt och meritokratiskt näringsliv?

Om utvecklingen går i samma tempo som idag så kommer det dessvärre inte att ske innan jag dör. Men jag känner mig optimistisk. Man ska komma ihåg att AllBright bara har funnits sen 2010. Genom AllBright kan vi skynda på jämställdheten!

 

Varför sökte du dig till AllBright Elin?

Jag gillar att driva förändring och såg det här som ett tillfälle att få vara med och bidra till AllBrights viktiga frågor.

Vad pysslar du med när du inte är på AllBright?

Jag är teamledare för en grupp skadereglerare på If Skadeförsäkring. Annars gör jag mitt yttersta för att vara en fullgod livsnjutare.

Vad kommer du att arbeta med på AllBright?

Jag kommer att undersöka hur vi kan konceptutveckla verksamheten, hitta ännu fler lösningsförslag och få ut det till det till personer med starkt inflytande.

Hur ökar vi andelen kvinnor på chefspositioner i näringslivet?

Vi får folk att förstå den stora vinningen och viktiga dynamiken som blandade ledningsgrupper ger.

När har vi uppnått ett jämställt och meritokratiskt näringsliv?

När jobb tillsätts utifrån bästa kompetens och ingen kompetens är bortglömd eller förbisedd.

Nu kör vi!

/Rebecca, Amanda och Elin

Caroline Nord