Amanda Lundeteg – ny VD för stiftelsen AllBright

Kommuniké 2013-12-13

Styrelsen i stiftelsen AllBright har utsett Amanda Lundeteg till ny VD.

Amanda Lundeteg är 29 år och har närmast arbetat som VD-assistent och kommunikationsansvarig för sociala medier på AllBright. Amanda är utbildad ekonom från Uppsala universitet med inriktning mot marknadsföring, organisation och internationell affärsverksamhet. Amanda var finalist i samhällsenteprenörstävlingen Idéjakten 2012 med jämställdhetsbidraget Bar Gen[i]us AB och blev samma år utnämnd till en av årets uppstickare av magasinet Shortcut. Idag är Amanda styrelseledamot i transportbolaget BC Jämtland AB och styrelseordförande i säljbolaget Your People AB.

-Vi är mycket glada över att ha rekryterat Amanda Lundeteg som VD till AllBright. Med Amanda Lundeteg får vi en visionär VD med kunskap om både normkritik och intersektionellt perspektiv som kan leda vårt arbete med att utveckla konkreta verktyg som företag ska kunna använda sig av för att bli mer diversifierade och lönsamma, säger styrelseordförande Michaëla Blomquist.

-AllBright har under de senaste tre åren etablerat sig som en betydelsefull lobbyorganisation som påverkar både näringsliv, politik och allmänhet med rapporter som den årliga AllBrightrapporten, och nu senast ”Lika barn leka bäst”. Stiftelsen är unik i sitt slag och jag ser fram emot att leda arbetet mot mer hållbara bolag som tar vara på alla talanger som samhället har att tillgå, säger Amanda Lundeteg.

Amanda Lundeteg tillträdde sin tjänst den 10 november 2013.

NyheterCaroline Nord