AllBrightrapporten 2016 släpps den 7 mars!

Måndag den 7 mars kickar vi igång jämställdhetsveckan med att släppa årets AllBrightrapport!

Vi har för femte året i rad granskat svenska börsbolags ledningsgrupper. Varje år rangordnar vi börsbolagen från bäst till sämst på att befordra kvinnor till ledningsgruppen. Vi gör denna temperaturmätning av jämställdheten i näringslivet för att belysa avsaknaden av kvinnor på maktpositioner. Men också för att lyfta fram de bolag som kvinnor som vill göra karriär bör söka sig till. Vi är övertygade om att blandade grupper är bättre grupper. En blandad grupp som speglar samhället har större förutsättningar att fatta välgrundade beslut och nå ut till alla potentiella konsumenter. 

Klockan 13:30 presenterar vår vd, Amanda Lundeteg, rapporten för media. Deltar gör även barn- äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér samt nynoterade Collectors grundare och styrelseordförande Lena Apler. 
Presskonferensen sänds live på SVT Nyheter. Klockan 14:30 finns en uppladdad version av rapporten här. 

Här kan du läsa förra årets rapport AllBrightrapporten 2015.