Tove Dahlgren – ny tillförordnad vd för Stiftelsen AllBright

Foto: Linnéa Jonasson/Appendix fotografi 

Foto: Linnéa Jonasson/Appendix fotografi 

Styrelsen i stiftelsen AllBright har utsett Tove Dahlgren till tillförordnad vd under Amanda Lundetegs föräldraledighet med start den 15 december 2017.

Tove Dahlgren kommer närmast från tjänsten som utbildningschef på AllBright. Hon är utbildad statsvetare med inriktning mot internationell politik och genusvetenskap med särskild kompetens inom jämställdhetsintegrering. Det senaste året har hon byggt upp AllBrights utbildningsverksamhet och arbetat bland annat med bolag som Akademiska Hus, Grant Thornton och Tictail.

- Vi är mycket glada över att Tove Dahlgren tar över som tillförordnad vd. Tove har varit viktig i utvecklandet av utbildningsverksamheten och med henne i spetsen ser vi fram emot fler meritokratiska och jämställda bolag, säger styrelsens ordförande Michaëla Berglund.

- Det känns fantastiskt kul att få förtroendet att leda AllBright under våren. AllBright är en stark röst i jämställdhetsdebatten och en ypperlig plattform för att driva på för förändring. Jag ser fram emot att arbeta aktivt för att skapa mer hållbara bolag som tar tillvara på alla samhällets talanger och resurser, säger Tove Dahlgren.

Tove Dahlgren tillträder sin tjänst den 15 december 2017.