Vår nya projektledare Omar Ajmal

Vi är så glada över att kunna presentera vår nya medarbetare Omar Ajmal! Han ansvarar för stiftelsens löpande projekt så som rapporter och konferenser. Vi har ställt fem snabba frågor för att lära känna Omar bättre. 

Hur kommer det sig att du sökte dig till AllBright?
Jag hade följt AllBright i sociala medier ett tag och när jag såg att organisationen sökte ny personal så tänkte jag att det kunde vara en utmärkt plattform för mig att dels kunna få arbeta med frågor som jag verkligen brinner för men även på ett konkret sätt få vara delaktig i en positiv förändring.

Vad har du gjort innan?
Jag kommer närmast från att ha drivit en konsultverksamhet vid namn Yourimpact som arbetade med att tillhandahålla utvärdering och analys av sociala effekter främst för non-profit projekt och organisationer. Tidigare har jag arbetat med att stödja sociala entreprenörer men min bakgrund och utbildning är egentligen främst inom nationalekonomi.

Vem är du som person?
Jag är en ganska tillbakalutad men ändå överaktiv person som drivs av att se resultat. Jag gillar matlagning, är enormt nördigt intresserad av fotboll och försöker samla på mig så många roliga upplevelser det bara går.  

Varför är ett jämställt näringsliv viktigt för dig?
Det är extremt viktigt att det inte är ens kön eller andra egenskaper som bestämmer de förutsättningar som individen ges snarare än ens meriter. Jag har egentligen väldigt svårt att se varför det inte är en fråga som är viktig för alla i samhället.

Vad kommer du att bidra med på AllBright?
Som nationalekonom och en person som arbetat mycket resultatinriktat så hoppas jag kunna bidra med mina kunskaper inom statistik och utvärdering. Framförallt så tycker jag att det kommer bli grymt roligt att få arbeta med den data som organisationen har och vidareutveckla den analysen till att innefatta fler variabler än kön och på så sätt se till att organisationen blir relevant för ännu fler människor.

Caroline Nord