AllBrightrapporten 2017

På måndag den 11 september släpps AllBrightrapporten 2017. För sjätte året i rad har vi granskat jämställdheten i börsbolagens ledningsgrupper. Framstegen i årets rapport är några av de mest blygsamma någonsin. Men likriktningen är inte bara en fråga om kön. Börsens ledningar är enfaldiga även när det kommer till utländsk bakgrund. I rapporten presenteras vilka bolag som är bäst på jämställdhet respektive vilka som är sämst.

Varje år rangordnar vi börsbolagen från bäst till sämst på att befordra kvinnor till ledningsgruppen. Vi gör denna temperaturmätning av jämställdheten i näringslivet för att belysa avsaknaden av kvinnor på maktpositioner. Men också för att lyfta fram de bolag som kvinnor som vill göra karriär bör söka sig till.

Klockan 00:30 den 11 september finns rapporten att ladda ned här.

Förra årets AllBrightrapport hittar du här.