5 snabba med vår nya Utbildningsstrateg Niklas Uppenberg

Niklas_redigerad_pixlr.jpg

Vi har fått äran att ha Niklas Uppenberg som utbildningsstrateg hos oss. Niklas klev på sin tjänst i december och kommer ansvara för utbildningsverksamheten. Vi tänkte säga hej till Niklas och lära känna honom lite bättre, häng med!

Hur kommer det sig att du sökte dig till AllBright?
Jag har under en längre tid haft ögonen på AllBright och kommit i kontakt med stiftelsen i diverse sammanhang. Jämställdhet har även länge varit en fråga som varit prioriterad för mig och något som jag gärna velat arbeta med i någon form. Jag fick tips från en kompis om den här tjänsten och när jag läste arbetsbeskrivningen kändes det helt perfekt för mig!

Vad har du sysslat med innan?
Jag har under flera år arbetat med utbildning, projektledning och opinionsbildning. Senast i rollen som verksamhetschef för Ung Privatekonomi, ett projekt som utbildar ungdomar över hela Sverige inom ämnena privatekonomi och sparande. Jag har även en studiebakgrund inom retorik och strategisk kommunikation vilket jag hoppas ska kunna vara bidragande i denna roll. 

Vad kommer du att bidra med på AllBright?
Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet av att driva effektiva utbildningsprojekt och att samtidigt kunna leverera utbildningar av högsta klass till de bolag och organisationer som väljer att samarbeta med AllBright. Eftersom jag även är något av en börsnörd hoppas jag även kunna bidra med kunskap och exempel på hur andra bolag arbetar effektivt med jämställdhetsfrågor samt hur dessa kan ses ur ett investerarperspektiv.

Vilken är den viktigaste jämställdhetsfrågan tycker du?
Den viktigaste jämställdhetsfrågan enligt mig är lika lön för lika arbete. Det är helt orimligt att du som kvinna idag inte ska erbjudas samma möjlighet till lön eller löneutveckling trots att du sitter på en likvärdig position som din kollega som är man.

Vem är du som person?
Jag ser mig själv som en glad och utåtriktad person som försöker hålla energin på topp och sprida denna vidare till de personer jag träffar. Jag älskar matlagning, resor och drömmer allt för ofta på fritiden om att bli amatörsproffs i squash, det går inget vidare dessvärre. Sedan ett tag tillbaka kan jag även definiera mig själv som småbarnspappa och försöker på ett effektivt sätt kombinera sömnbrist, lek och blöjbyte med att vara en bra förebild.  

Har du frågor om våra utbildningar? Kontakta Niklas på: niklas.uppenberg@allbright.se

Caroline Nord