Nina Åkestam är med i juryn för Allbrightpriset 2018

nina 4409.jpg

Vi på Allbright delar varje år ut Allbrightpriset till det börsbolag som gjort störst framsteg på jämställdhetsfronten under det gångna året. Till vår hjälp har vi en eminent jury med spetskompetens inom näringslivs- och jämställdhetsfrågor. I årets jury hittar vi bland annat Nina Åkestam - tidigare forskare vid Handelshögskolan, numera analytiker hos Google, och författare till boken Feministfällan som publiceras idag!

Nina, vad ser du som det största hindret för ett inkluderande samhälle?
Okunskap. Det är fortfarande många på beslutande positioner som ser kunskap om mångfald och jämställdhet som ett särintresse, vilket det inte är. Det berör alla människor i nästan allt vi gör. 

Vilken är den viktigaste jämställdhetsfrågan för dig?
Att öka kunskapen om hur strukturer och normer påverkar oss människor. Ju fler som har den kunskapen, desto snabbare kan vi genomföra reformer på de områden där de behövs, vilket är alltifrån skolan till familjen till arbetslivet och politiken. 

Vinnaren av årets Allbrightpris presenteras i samband med prisceremonin vecka 47. Under veckorna fram tills dess har du möjlighet att lära känna vår jury lite bättre. Vill du veta mer om Nina? Du hittar henne på bland annat på Facebook och Instagram.