Är du vår nya kommunikatör?

Stiftelsen AllBright söker en initiativrik och kreativ kommunikatör som vill driva vårt opinionsbildande arbete framåt. Är du en stjärna på att skriva, gillar du att stå på scen och är van vid sociala medier? Sök tjänsten senast den 14 mars!

Som kommunikatör ansvarar du för den dagliga driften av stiftelsens samtliga sociala medie- kanaler. Här ges du stort utrymme att vara innovativ i ditt planerande och producerande av innehåll. Rollen som kommunikatör innebär även att producera text till våra rapporter, debattartiklar och pressmeddelanden, varför en bakgrund eller utbildning inom skrivande kan vara till stor fördel.  

I rollen assisterar du även stiftelsens projektledare i de löpande projekten. Dessa är i dagsläget de två årliga rapporterna, projektet Styrelsegranskaren samt det årliga jämställdhetspriset AllBrightpriset. Eftersom en stor del av AllBrights arbete består av att sprida information och utbilda behöver du även vara bekväm med att samla data, föreläsa och/eller processleda.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som kommunikatör, journalist och/eller opinionsbildning i någon form. Erfarenhet av vår målgrupp, svenskt näringsliv, är meriterande. I en liten organisation som vår krävs en väl utvecklad initiativförmåga såväl som ett flexibelt och prestigelöst förhållningssätt. Vi tror att du har god samarbetsförmåga och trivs i ett litet arbetslag.

Vi tror att du har:

·       Akademisk examen inom kommunikation, journalistik eller annan utbildning som bedöms likvärdig
·       Erfarenhet av opinionsbildande arbete
·       Erfarenhet av att producera rapporttext, pressmeddelande och debattartiklar
·       Mycket goda kommunikativa egenskaper

Meriterande kvalifikationer:

·       Kunskap om jämställdhet, mångfald och normkritik
·       Kännedom och/eller erfarenhet av svenskt näringsliv
·       Erfarenhet av att föreläsa och/eller processleda

Lönenivå: 25.000 kr

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100 procent, med tre (3) månaders provanställning. Hos oss på AllBright erbjuds du en dynamisk och nytänkande arbetsplats med flexibla arbetstider och tillgång till ett brett kontaktnät. 

På AllBright strävar vi efter att vara en jämställd och diversifierad organisation. Frågor om tjänsten besvaras av AllBrights tillförordnade vd Tove Dahlgren. Du når henne på 073-94 03 405. Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 14 mars 2018 till ansokning@allbright.se. Märk din ansökan med ”Kommunikatör”.

AllBright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. Vi arbetar aktivt med opinionsbildning för att påverka beslutsfattare i näringslivet att arbeta medvetet och målinriktat med att öka andelen kvinnor på ledande positioner. Vi kartlägger kontinuerligt näringslivets ledningsgrupper och styrelser för att belysa frågan om representation. AllBright vill skifta debatten från att diskutera problem till att komma fram till lösningar. 

För närvarande är vi fem anställda på kontoret i Stockholm, och två personer på kontoret i Berlin. Ytterligare 15 personer arbetar på volontärbasis på distans. 

Caroline Nord