8 mars

8 mars.jpg

Internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Dagen instiftades år 1910 och har nu funnits i 108 år. På AllBright smygstartar vi uppmärksammandet av 8 mars redan på söndag den 4:e mars då vi släpper årets första jämställdhetsrapport. Rapporten kartlägger ett område som länge flugit under radarn och undgått granskning. Hela rapporten hittar ni på www.allbright.se/rapporter  på söndag den 4 mars kl 21:00. 

Under veckan fortsätter vi att uppmärksamma kvinnors situation genom att delta i panelsamtal. Den 8:e mars inleder vi med ett frukostsamtal med fastighetsbranschen, för att därefter diskutera kvinnors underrepresentation på höga poster i samhället med SNS. Vid lunch deltar vi i Equal March tillsammans med Women Career’s Network och på kvällen entrar vi Södra Teatern. Varmt välkomna att delta!

 

Efter #metoo – hur går branschen vidare?

Fastighetsägarna Stockholm och nätverket Fastella bjuder in till ett frukostseminarium för att diskutera hur vi kan gå vidare efter #metoo och skapa hållbara, sunda arbetsplatser.

Arrangör: Fastighetsägarna och Fastella
Datum: torsdag 8 mars 2018
Tid: Kl 8.00-9.00 (Frukost serveras från 7:30)
Plats: Fastighetsägarnas hus, Alströmergatan 14, Stockholm
Anmälan krävs: http://bit.ly/2HRJmOm

Vilka är kvinnorna i toppen?

Sverige är ett av världens mest jämställda länder, ändå är kvinnor underrepresenterade på höga positioner. Och betydligt färre kvinnor än män har höga inkomster.

Arrangör: SNS
Datum: torsdag 8 mars 2018
Tid: Kl 9.00-10.15 (Kaffe och bulle från 8:45)
Plats: SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm
Anmälan krävs: http://bit.ly/2t0OPPm

Lunchföreläsning

Arrangör: Women Carrer’s Network & Uppsalaekonomerna
Datum: torsdag 8 mars 2018
Tid: Kl 12:00-13:00
Plats: Uppsala Universitet, Ekonomikum

8 mars med Clara Henry och vänner

Fira internationella kvinnodagen med oss! Clara Henry pratar jämställdhet och framtidshopp med bokaktuella författare och feministiska inspiratörer i svallvågorna av #metoo.

Arrangör: Bonnierförlagen och Selmastories
Datum: torsdag 8 mars 2018
Tid: 19:30
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Anmälan krävs: http://bit.ly/2F6jLzu