Säg hej till vår nya kommunikatör Maija Inkala!

Maija-Inkala.JPG

Vi hälsar vår nya kommunikatör Maija Inkala välkommen! Hon påbörjade sin tjänst i början av juni och kommer ansvara för AllBrights hemsida och sociala medie-kanaler. Vi har grillat henne med några kniviga frågor för att få ett bättre hum om vem hon är.

Hur kommer det sig att du sökte dig till AllBright? 
Jag såg annonsen och tänkte "där har vi mitt drömjobb!". Jag är genusvetare och kommunikatör i grunden, och letade efter en tjänst där jag kunde kombinera mina två passioner. AllBright kändes som en perfekt möjlighet för mig att få göra detta.

Vad har du gjort innan?
Mest nyligen har jag praktiserat på jämlikhetsstitftelsen Make Equal som copywriter/säljare. Jag har även mångårig erfarenhet av att jobba som säljare, och har även arbetat som skribent. 

Vad innebär ett jämställt samhälle för dig?
I ett jämställt samhälle har alla samma möjligheter och rättigheter - oavsett vilka de är. Tyvärr präglas vårt samhälle av begränsande strukturer som gör att vissa inte har möjlighet att nå sin fulla potential, bland annat på grund av fördomar och förutfattade meningar. Därför är det arbete som AllBright gör så viktigt!

Vad gör du för att inspirera?
Det som, enligt mig, fungerar allra bäst är att föregå med ett gott exempel. Jag försöker alltid vara peppande och komma med lösningar istället för att peka på problem. Till exempel tycker jag att den ensamhet som många äldre känner är hjärtskärande, så en söndag i månaden är jag med och arrangerar fikaträffar för ensamboende äldre.

Vad kommer du bidra med på AllBright?
Då jag både är kommunikatör och genusvetare har jag ett jämställdhetsperspektiv i allt jag gör. Jag är en fena på inkluderande kommunikation som är tillgänglig för alla - inte bara för dem som har bakgrund inom näringslivet. Jag har också bra pejl på det som sker i samhället, och är ofta snabb på bollen när det hänt något stort - något som kommer komma väl till pass i den dagliga driften av de sociala medie-plattformarna. 

Vill du komma i kontakt med Maija? Skicka iväg ett mail till: maija.inkala@allbright.se