Är du vår nya vd?

delningsbild_1x1.jpg

Är du personen som går upp vid 05 och inleder dagen med en löprunda? Är du tävlingsinriktad och redo att köra över konkurrensen? Rinner stress av dig som vatten på en gås? Då kanske det är dig vi söker! Sök tjänsten som vd på Allbright senast den 14 oktober.

Att arbeta på Allbright är ingen lätt runda på golfbanan. Det är snarare ett maratonlopp, med lerhinder. Tillräckligt bra är inte tillräckligt bra för oss. Vi vill att saker ska vara exceptionella. För att vara framgångsrik i din roll behöver du vara en doer. Du jobbar hårdare än de flesta, och motiveras av tidiga mornar och sena kvällar. Du måste klara av att leverera även när det svajar. Allbright är inte en plats för medelmåttighet. Det är en plats för personer som gillar att vinna.

Efterfrågade kvalifikationer: 

 • Utbildning, gärna MBA, från Handels, Chalmers eller KTH. Du ska med fördel även ha studerat ett år utomlands

 • Ett starkt nätverk. Medlemskap i exempelvis frimurarna ses som meriterande

 • Minst tre styrelseuppdrag

 • God förmåga att anpassa dig till rådande företagskultur

Meriterande kvalifikationer: 

 • Du har en partner som tar stort ansvar över hem och familj

 • Du bor med fördel i villa på Djursholm eller Lidingö

 • Du heter Per, Johan eller Henrik

 • Du har framgångsrikt deltagit i Tough Viking, eller liknande uthållighetstävling

Vad vi kan erbjuda:

 • En dynamisk arbetsplats med högt i tak

 • Små möjligheter till föräldraledighet

 • Max en sammanhållen semestervecka per år

 • Hög lön (om du är man)

På Allbright strävar vi efter att vara en jämställd och diversifierad arbetsplats, så länge du passar väl in i mallen. Vi premierar oliktänkande, så länge du inte tänker olika från oss som redan jobbar här. Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning till maija.inkala@allbright.se senast den 14 oktober 2019. Märk din ansökan med “VD”.

--

Nä. Vi söker inte efter en ny vd på riktigt. Det är svårt att tänka sig ett modernt företag uttrycka sig som vi gjorde här ovan. Men mallen för vem som ses som en lämplig vd-kandidat är snäv. Könsstereotypa föreställningar om vem som kan göra vad, och inte, sätter alltjämt käppar i hjulet vid rekryteringar till maktpositioner inom det svenska näringslivet. Under det gångna året har 55 börsbolag valt att byta ut sin vd. I åtta av tio fall är det en man som ersätter en man på vd-posten. Varför då? Läs vår analys i Allbrightrapporten 2019.

Maija Inkala