Allbright i Almedalen!

Delningsbild-900x600.png

För sjätte året i rad intar Allbright Almedalsveckan för att dela med sig av konkreta verktyg i arbetet för jämställdhet, inkludering och diversifiering.

Vi är på plats från söndagen den 30 juni till fredagen den 5 juli, och kommer delta i samtal med bland annat Dagens Industri, Uppsala Universitet och PWC. På måndagen har vi även äran att vara värdar för ett mingel tillsammans med Tomorrow’s Table och Bättre Än De Flesta, länk till anmälan hittar du här nedan!

För dig som inte har möjlighet att följa oss på plats i Almedalen kommer vi självklart rapportera från panelerna i våra sociala medie-kanaler. Följ oss på FacebookTwitter, Instagram och LinkedIn för att hålla dig uppdaterad.

Jämställdhet i akademin - hur svårt får det vara?
Datum: måndag 1 juli
Tid: 09.30-10.30
Plats: Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5
Arrangör: Uppsala Universitet
Beskrivning: Jämställdhet ska vara en självklarhet i hela samhället – inklusive universitet och högskolor. Men något skaver. Flickor har högre betyg i grundskolan än pojkar och kvinnor utgör majoriteten av universitetsstudenterna men ändå är mer än 70% av Sveriges professorer män. Varför? Hur svårt får det vara?

Vad driver jämställdhet och mångfald? Vårt rättvisepatos eller en hållbar och lönsam affär?
Datum: måndag 1 juli
Tid: 14.30-15.30
Plats: Hästgatan 9
Arrangör: PwC
Beskrivning: Olikheter bland människor kan bidra till en dynamisk arbetsmiljö som präglas av olika perspektiv och idéer. Många företag och organisationer har som mål att vara diversifierade och inkluderande arbetsgivare. För att uppnå det krävs ett aktivt arbete med mångfald och inkludering.

Mingel: Tomorrow’s Table med Allbright och Bättre Än De Flesta
Datum: måndag 1 juli
Tid: 17.00-19.00
Plats: Tomorrow’s Trädgård, Mellangatan 15
Beskrivning: Amanda Lundeteg, vd och talesperson för stiftelsen Allbright, och Nanna Waktel från nyhetsforumet Bättre Än De Flesta ger en spaning om vad som är nästa steg i arbetet mot ett jämställt näringsliv och om hur vi ska nå de globala målet nr 5 - om rättvis fördelning av makt och inflytande. Dessutom bjuds det på det bästa från Allbrights senaste rapport.

Svenska Kocklandslaget skapar tilltugg och Sveriges bästa bartenders signerar cocktails från Absolut och räddade frukter från Rescued.

Årets feministiska Almedalstal
Datum: måndag 1 juli
Tid: 17.00-19.00
Plats: TCO-landet, Strandgatan 19
Arrangör: Maktsalongen
Beskrivning: Mellan 2012-2014 arrangerade Maktsalongen Årets feministiska Almedalstal eftersom vi tyckte att det saknades ett forum för jämställdhet under Almedalsveckan. Vi bytte tema 2014 eftersom jämställdhetsdiskussionerna hade fått ett uppsving. I år känner vi tyvärr att ett feministiskt Almedalstal behövs igen.

Hur löser vi livspusslet? På spaning efter ekonomisk jämställdhet och ett föräldravänligt arbetsliv
Datum: tisdag 2 juli
Tid: 08.00-09.30
Plats: TCO-landet, Strandgatan 19
Arrangör: TCO
Beskrivning: Vad behövs för att uppnå ekonomisk jämställdhet och ett föräldravänligt arbetsliv? Vad säger forskningen om jämställdhetsutvecklingen på arbetsmarknaden? Vilka förslag har politiker, fack och arbetsgivare för att lösa frågan om hur alla ska kunna kombinera arbetsliv med familjeliv?

Ger fler kvinnor vid makten ökad lönsamhet?
Datum: onsdag 3 juli
Tid: 11.00-12.00
Plats: Strandvägen 4
Arrangör: Dagens Industri, 17 Nätverket, Nordea
Beskrivning: Fler och fler rapporter tyder på att mångfald i ledning och styrelse förbättrar lönsamheten. Hur väl diversifierad bör ledning och styrelse vara för att det ska ge effekt? Hur ser det ut idag?

Maija Inkala