Bengt Johansson utser vinnaren av Allbrightpriset 2018

Bengt-Johansson.png

Allbrightpriset delas varje år ut till det börsbolag som gjort störst framsteg på jämställdhetsfronten under det gångna året. Till vår hjälp har vi en eminent jury med spetskompetens inom näringslivs- och jämställdhetsfrågor. I årets jury återfinns Bengt Johansson, vd för Forsen, som länge engagerat sig för jämställdhet, mångfald och inkludering. Idag kan Forsen stoltsera med 50 procent kvinnor på chefsposterna!

Varför är ett jämställt näringsliv viktigt för dig?
Näringslivet ska återspegla samhället, vilket det inte gör idag med tanke på jämställhet och mångfald. Ett jämställt näringsliv skulle bidra till ett bättre Sverige, det vill säga - mer rättvist och lönsamt, med bättre utveckling och innovation. Ett Sverige som följer FN:s hållbarhetsmål!

Vilken är den viktigaste jämställdhetsfrågan för dig?
Åh, det är så många! Fler kvinnor i styrelser och ledningsgrupper, inte endast hos börsnoterade bolag. Att kvinnor inte ska mötas av hinder i deras karriärsutveckling. Att vi måste fortsätta tala och utbilda näringslivet i dessa viktiga frågor.  

Vinnaren av årets Allbrightpris presenteras i samband med prisceremonin vecka 47. Under veckorna fram tills dess har du möjlighet att lära känna vår jury lite bättre.