Anna Ryott är med i juryn för Allbrightpriset 2018

Anna-Ryott.jpg

Allbrightpriset delas ut till det börsbolag som gjort störst framsteg på jämställdhetsfronten under det gångna året. Till vår hjälp har vi en eminent jury med spetskompetens inom näringslivs- och jämställdhetsfrågor. Idag har vi äran att presentera jurymedlemmen Anna Ryott, till vardags styrelseordförande för riskkapitalbolaget Summa Equity. Anna har ett brinnande intresse för jämställdhets- och hållbarhetsfrågor, och har tidigare bland annat arbetat som generalsekreterare för SOS Barnbyar samt som vice vd för stiftelsen Norrsken.

Varför tackade du ja till att vara med i juryn för Allbrightpriset?
För att jag tycker att Allbright är en fantastisk organisation som gör stor skillnad för ett mer jämställt näringsliv. Ett sätt att få en positiv förändring är att lyfta fram förebilder vilket Allbrightpriset gör på ett väldigt bra sätt.

Vilken är den viktigaste jämställdhetsfrågan för dig?
Det finns många jämställdhetsfrågor som är otroligt viktiga för mig. Just nu brinner jag extra mycket för att inspirera fler kvinnor att bli entreprenörer, investerare och ägare. Det kommer vara avgörande för en positiv samhällsutveckling såväl i Sverige som i andra delar av världen. 

Vinnaren av Allbrightpriset presenteras i samband med prisceremonin vecka 47. Vill du veta mer om Anna? Du hittar henne på Twitter.

Maija Inkala