Spex styrelse ledning_MI_8 okt.png
 

Allbright är en partipolitisk obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. Vi kartlägger kontinuerligt näringslivets ledningsgrupper och styrelser för att belysa frågan om representation.

Du kan stödja vårt arbete genom att swisha ett bidrag till 123 286 28 78

Vill du eller din organisation ge ett större bidrag, maila gärna till info@allbright.se.

 
AMANDA.png

Amanda Lundeteg, vd & talesperson

Amanda Lundeteg är utbildad ekonom från Uppsala Universitet. Hon har även en examen från Institute for International Business, i New York. Utöver sin tjänst som vd arbetar Amanda även i Kungliga Dramatiska Teaterns styrelse, samt Stockholms Kvinnohistoriska Museums styrelse. Hon är ambassadör i regeringens delegation för främjande av äldre arbetskraft. Hon ingår i Hej Främlings expertråd. Och hon är ledamot i Raoul Wallenbergprisets jurygrupp.

Amanda har bland annat utnämnts till nummer ett på TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste, en av näringslivets 150 superkommunikatörer, en av årets mäktigaste opinionsbildare av Veckans Affärer, en av Näringslivets 101 mäktigaste kvinnor, en av Sveriges 101 supertalanger, en av Årets uppstickare, finalist Årets unga VD och en av Framtidens kvinnliga ledare. Amanda har uppträtt som talare på TEDxSpeaker och Creative Mornings. Amanda når du på 070-234 88 08 eller amanda@allbright.se.

 
OMAR.png

Omar Bellini, projektledare

Omar Ajmal är utbildad nationalekonom, med inriktning mot internationell- och utvecklingsekonomi, med studier från både Lund och Stockholms universitet. Omar har drivit en egen konsultverksamhet vid namn Yourimpact som arbetar med social konsekvensanalys för icke-vinstdrivande organisationer. Omar har även erfarenhet av att arbeta med sociala entreprenörer. Bland annat som kommunikationsassistent för organisationen Social Entrepreneurship Forum som arbetar med att stödja sociala entreprenörer både i Sverige och i utvecklingsländer. Omar är tränad i presentationsteknik hos Ledarstudion och ansvarar för dataanalys inom Allbrights opinionsbildande arbete samt verksamhetsutveckling. Omar når du på 073-945 85 92 eller omar.bellini@allbright.se.

 
TOVE.png

Tove Dahlgren, utbildningschef (föräldraledig 20%)

Tove Dahlgren är utbildad statsvetare med inriktning på internationell politik och genusvetenskap vid Södertörns Högskola i Stockholm. Tove har gedigen erfarenhet av jämställdhetsarbete i den ideella sektorn bland annat som ordförande för UN Women lokalförening Stockholm. Tidigare har hon engagerat sig i organisationer som Rädda Barnen och Individuell Människohjälp. Tove är tränad i presentationsteknik hos Ledarstudion. Hon föreläser regelbundet om jämställdhet och meritokrati i näringslivet. Du når Tove på 073-940 34 05 och tove.dahlgren@allbright.se.

 
MAIJA.png

Maija Inkala, kommunikatör

Maija Inkala är utbildad kommunikatör och genusvetare vid Stockholms Universitet och Södertörns Högskola. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta som säljare och har även arbetat som skribent. Hon har även erfarenhet från ideella organisationer som Make Equal och Äldrekontakt. Hon är tränad i presentationsteknik hos Ledarstudion. Maija ansvarar över stiftelsens löpande projekt, så som de årliga rapporterna och Allbrightpriset, samt över stiftelsen sociala medie-konton. Du når henne på 070-482 63 35 eller maija.inkala@allbright.se.

 
NIKLAS.png

Niklas Uppenberg, utbildningsstrateg

Niklas är utbildad inom retorik, projektledning och strategisk kommunikation vid Södertörns högskola. Han har även studerat sociologi vid Stockholms universitet. Niklas har flera års erfarenhet av att bedriva utbildningsprojekt, senast i rollen som verksamhetschef för Ung Privatekonomi. Han är även en erfaren föreläsare med flera hundra föreläsningstimmar i bagaget från både svenska och internationella sammanhang. Niklas ansvarar för utbildningar och rådgivning hos Allbright. Niklas når du på 073-526 24 95 eller niklas.uppenberg@allbright.se.

 

STYRELSE

Allbrights styrelse består av sju personer som är verksamma inom olika branscher, har olika kompetenser och erfarenheter. Vi är helt övertygade om att det är blandningen av olika perspektiv som har gjort att Allbright blivit en betydande aktör och en stark röst i jämställdhets- och mångfaldsdebatten.

 
MICHAELA.png

Michaëla Berglund

Styrelseordförande

Michaëla har en Fil. mag. i litteraturvetenskap från Uppsala Universitet och har tidigare arbetat på Lazard i London. Michaëla är vd för Michaël Berglund AB och har över 20 års erfarenhet av chefsrekryteringar. Hon arbetar i styrelsen för Teach for Sweden och British-Swedish Chamber of Commerce samt är en av medstiftarna till Smarta Samtal.

SVEN.png

Sven Hagströmer

Styrelseledamot och grundare

Sven är finansman och entreprenör. Han har en rad styrelseuppdrag och är ordförande för bland annat Creades och Avanza. Sven brinner för entreprenörskap och syns flitigt i många olika sammanhang där han stöttar nya och unga entreprenörer.

CLAES.png

Claes Hemberg

Styrelseledamot

Claes är journalist och författare. Han föreläser, bloggar, folkbildar och debatterar för att göra svenskarna till världens bästa sparare. Claes har tidigare varit verksam på Avanza som sparekonom.

REBECCA.png

Rebecca Lucander

Styrelseledamot

Rebecca är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Hon var tidigare Allbrights VD. I dag är hon People & Culture consultant på SAS. Rebecca anser att det är viktigt med delad föräldraledighet så att företag vågar satsa på både kvinnor och män med barn.

PETER.png

Peter Rothschild

Styrelseledamot

Peter Rothschild har en bred styrelseerfarenhet och arbetar i dagsläget som ordinarie ledamot i 14 företag. Peter är grundare av och koncernchef i börsnoterade läkemedelsföretaget BioGaia. Peter har länge prioriterat jämställdhetsfrågan i sitt eget bolag Biogaia

AMANDA.png

Amanda Lundeteg

Styrelseledamot

Amanda Lundeteg är utbildad ekonom från Uppsala Universitet. Hon har även en examen från Institute for International Business, i New York. Hon är idag verksam som vd på stiftelsen Allbright.

30592181_188380101971328_2155076076437504000_n.jpg

VOLONTÄRNÄTVERK

Volontärnätverket består i dagsläget av 16 engagerade personer, som utöver sina professioner driver frågan om jämställdhet och meritokrati i näringslivet. Tillsammans stöttar volontärerna Allbrights arbete genom att samla in data till rapporter, brainstorma ideér, assistera vid stora evenemang och mycket mer.

Volontärnätverket består av: Andrew Saka, Cissy Avrin, Emmy Kristin Jansson, Erika Rydgren, Ingrid Fagerström, Joel Degols, Johan Bäckman Berg, Julia Elf, Malin Cumzelius, Karin Meiton, Kevin McCabe, Leo Askeland, Maria Hammarsten, Max Berggren, Oskar Eklind och Tina Männik Almqvist.

VÅRA FINANSIÄRER

 

Sven Hagströmer

cropped-mbes-logo.png