Allbright samarbetar med Barakat Ghebrehawariat

Stiftelsen Allbright förstärker arbetet med mångfald genom att samarbeta med Barakat Ghebrehawariat, expert och sakkunnig inom normkritisk kommunikation, rasism och mångfald. Samarbetet gör att Allbright kan stötta fler svenska bolag att skapa arbetsplatser där alla medarbetare kan nå sin fulla potential – oavsett kön, hudfärg och bakgrund.

- Tillsammans ska Allbright och Barakat utmana svenska näringslivet att öka tempot mot mer innovation och affärsnytta genom mångfald. Det kommer att märkas i både våra utbildningar, rapporter och rådgivning, säger Maija Inkala, talesperson på Allbright.

Barakat Ghebrehawariat är utbildad statsvetare och har en kandidatexamen inom journalistik från Stockholms universitet och har även läst kommunikation vid University of Washington. Barakat är en flitigt anlitad föreläsare, rådgivare och opinionsbildare med lång erfarenhet av att arbeta med mångfald utifrån ett kommunikationsperspektiv. Han är även juryledamot för Allbrightpriset, styrelseordförande för Fanzingo och medlem i Reach for Change advisory board.

- Allbright är en drömpartner på alla sätt och vis. Jag är djupt imponerad över det idoga arbetet som organisationen har gjort för att främja jämställdhet i näringslivet. Vi har en snarlik syn på förändringsarbete i näringslivet och kompletterar varandra på ett bra sätt. Nu ser jag fram emot att växla upp samarbetet med alla kloka och kompetenta medarbetare i organisationen, säger Barakat Ghebrehawariat.