Är du vår nya analytiker?

Vill du vara med och arbeta för en jämlik och meritokratisk arbetsmarknad? Nu söker vi en strukturerad och analytiskt lagd analytiker för ett föräldravikariat om 8 månader. Brinner du för att jobba med siffror och statistik? Vill du utveckla dina kunskaper tillsammans med oss? Sök tjänsten som analytiker senast den 23 januari 2022.

På Allbright arbetar vi med opinionsbildning samt rådgivning och utbildning gentemot företag och organisationer. Vi kartlägger representationen i näringslivet och publicerar årliga rapporter, och vi arbetar med medarbetarundersökningar och intervjuer i våra utbildningssamarbeten. Fokus för tjänsten som analytiker är att ansvara för statistik och analys för både opinions- och utbildningsverksamheten. Arbetsuppgifterna består primärt av att samla in och analysera data om bl.a. representation till våra rapporter, samt analysera och ta fram statistik från intervjuer och enkäter.

Vi tror att du som söker är en person som har god kunskap om arbete med statistik och dataanalys. Vi hoppas även att du precis som vi drivs av att skapa hållbar förändring. Engagemang för jämlikhet och inkludering såväl som ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt är av särskild vikt.

Efterfrågade kvalifikationer:

  • Utbildning, eller motsvarande kunskap, inom grundläggande statistik och/eller dataanalys

  • Erfarenhet av analys av större datamängder

  • Goda kunskaper i Excel och enkätverktyg

Meriterande kvalifikationer:

  • Kunskaper i Adobe Creative Cloud, specifikt Photoshop, Illustrator, InDesign

  • Kunskaper i Squarespace

  • Kunskap om eller intresse för jämlikhets- och inkluderingsarbete

  • Kunskap om svenskt näringsliv

Tjänsten är ett föräldravikariat om 8 månader på heltid, 100 procent, med start i maj och med chans till förlängning. På Allbright erbjuds du stor frihet, flexibla arbetstider, arbete på distans samt på kontor och tillgång till ett brett kontaktnät. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

På Allbright strävar vi efter att vara en jämställd och diversifierad arbetsplats. Frågor om tjänsten besvaras av Allbrights vice vd Tove Dahlgren. Du når henne på 073-940 34 05. Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 23 januari 2022 till ansokning@allbright.se. Märk din ansökan med ”Analytiker 2022”.

Allbright är en partipolitiskt obunden stiftelse som arbetar för jämställdhet och mångfald på ledande positioner. Vi kartlägger kontinuerligt näringslivets ledningsgrupper och styrelser för att belysa frågan om representation. Vi utbildar och stöttar företagsledare och medarbetare med verktyg för att själva driva förändringen. Vi arbetar för att företag ska rekrytera på meritokratiska grunder och se potentialen i hela befolkningen.

För närvarande är vi sju anställda på kontoret i Stockholm, och fem personer på kontoret i Berlin. Ytterligare sex personer arbetar på volontärbasis på distans.

Maija Inkala