Välkommen Jesper Lundquist, dataanalytiker på Allbright!

Vi välkomnar vår nya dataanalytiker Jesper Lundquist! Han kommer ansvara för statistik och analys inom både opinionsbildning och utbildning. Är du nyfiken på vem Jesper är och vad han har gjort tidigare? Vi med! Läs vidare för att ta reda på det!

1. Hur kommer det sig att du sökte dig till Allbright?

Jag sökte mig till Allbright för att de kombinerar viktiga frågor som jämställdhet och mångfald med analys och statistik, vilket är precis det jag vill hålla på med.

2. Vad har du gjort innan?

Jag har länge varit i musikbranschen och jobbat som lärare, innan jag sadlade om och utbildade mig till statistiker med inriktning statsvetenskap och sociologi.

3. Varför är det viktigt med fler kvinnor på ledande positioner?

Jag tror det är viktigt av flera skäl. Dels för att det är en rättvisefråga, när kvinnliga studenter dominerar universitet och högskolor och har samma meriter som män bör det självklart också synas högre upp i näringslivet. Dessutom tror jag att det kan smitta av sig ned på medarbetarnivå och leda till en mer jämställd arbetsmarknad i stort.

4. Vilken är den viktigaste jämställdhetsfrågan för dig?

En av de viktigaste frågorna är jämställdhet på arbetsmarknaden. Forskning visar på att löneklyftorna och klyftorna i obetalt arbete mellan män och kvinnor ökar som mest när man bildar familj och därför tror jag att en individualiserad föräldraförsäkring är en av de viktigaste åtgärderna för en mer jämställd arbetsmarknad.

5. Vad kommer du att bidra med på Allbright?

Jag hoppas kunna bidra med viktig och intressant data och analys för att belysa, problematisera och öka kunskaper kring mångfald och jämställdhet i näringslivet och på arbetsmarknaden.

Du når Jesper på 070-611 58 84 eller jesper.lundquist@allbright.se.

Maija Inkala