8 mars med Allbright!

Allbright8mars.png

Den internationella kvinnodagen uppmärksammas den 8 mars, varje år. Från Allbrights håll uppmärksammar vi dagen med hjälp av rapportsläpp, panelsamtal och föreläsningar - häng med!

Rapportsläpp, 8 mars kl 06.00
I vårens rapport summerar vi ett decennium av utveckling. Allbright fyller 10 år och mycket har hänt gällande jämställdheten i samhället, men mest arbete har vi framför oss. Vi delar även med oss av ny statistik, analyser och trendspaningar för kommande år. Rapporten publiceras den 8 mars kl. 06.00 på www.allbright.se/rapporter.

Ring the Bell for Gender Equality, 8 mars kl. 08.15-09.05
För sjunde året i rad anordnas evenemanget Ring the Bell for Gender Equality världen över av Women in ETF’s tillsammans med UN Global Compact, UN Women, Sustainable Stock Exchanges Initiative. Utöver Allbright medverkar bl.a. Gunilla von Platen och Nordnets sparekonom Frida Bratt.
Registrering: https://nasdaq.zoom.us/meeting/register/tJYucu6prTguG90Q8JUXt7-w_ceo2v_uH2zU

Kvinnorna som klev ut i kylan, 8 mars kl. 15.00-15.45 SVT2
Sverige har aldrig haft en kvinna som statsminister. 90 procent av börsbolagens verkställande direktörer är män. I det här samtalet möts fyra kvinnor som kom hela vägen till toppen men tvingades lämna sina uppdrag. Medverkande: Mona Sahlin, fd partiledare Socialdemokraterna, Anna Kinberg Batra, fd partiledare Moderaterna, Ebba Lindsö, tidigare vd Svenskt Näringsliv och Ann-Marie Begler, tidigare gd Försäkringskassan Moderator: Amanda Lundeteg, vd Allbright. Arrangör: Forum Jämställdhet.

Microsoft BookTalk med Caroline Farberger, 11 mars kl 09.00-10.00
Microsoft är stolta över att presentera nästa gäst i den uppskattade webbinarie-serien BookTalk, Caroline Farberger, vd ICA Försäkring, i ett öppenhjärtigt samtal med Maija Inkala, stiftelsen Allbright, med anledning av boken, Jag, Caroline som utkom förra året. Under författarsamtalet kommer vi att prata om jämställdhet och inkluderande ledarskap som en konkurrensfördel i näringslivet.
Registrering: https://mktoevents.com/Microsoft+Event/239854/157-GQE-382?wt.mc_id=AID3028987_QSG_BLOG_510510

Jämställdhet = lönsamhet, 12 mars kl 13.00-14.00
Allbright föreläser om jämställdhet och mångfald och hur det påverkar företagens konkurrenskraft och lönsamhet. Genom att utgå från fakta och forskning visar de tydliga vinster med att arbeta målmedvetet med jämställdhet och mångfald för företag. Under föreläsningen får du svar på frågor som hur jämställdhet påverkar lönsamhet, vilka de vanligaste hindren är för jämställdhet och hur vi kan ta oss runt dem, men också hur vi som team och ledare kan driva förändring
Registrering: https://www.almi.se/kalendarium/?eventid=299628

Maija Inkala