Alla människor ska ha rätt att nå sin fulla potential, oavsett kön eller bakgrund

 
Styrelse_lågupplöst.png

Vad vi gör

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats. Så ser det inte ut idag - det vill vi på Allbright förändra.

 
Amanda_lågupplöst.png

Amanda Lundeteg, vd & talesperson (på halvtid)

Amanda Lundeteg är utbildad ekonom från Uppsala Universitet. Hon har även en examen från Institute for International Business, i New York. Utöver sin tjänst som vd arbetar Amanda även i Kungliga Dramatiska Teaterns styrelse. Hon är ambassadör i regeringens delegation för främjande av äldre arbetskraft. Hon ingår i Hej Främlings expertråd. Och hon är ledamot i Raoul Wallenbergprisets jurygrupp.

Amanda har bland annat utnämnts till nummer ett på TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste, en av näringslivets 150 superkommunikatörer, en av årets mäktigaste opinionsbildare av Veckans Affärer, en av Näringslivets 101 mäktigaste kvinnor, en av Sveriges 101 supertalanger, en av Årets uppstickare, finalist Årets unga VD och en av Framtidens kvinnliga ledare. Amanda har uppträtt som talare på TEDxSpeaker och Creative Mornings. Amanda når du på 070-234 88 08 eller amanda@allbright.se.

 
Omar_lågupplöst.png

Omar Ajmal, projektledare

Omar Ajmal är utbildad nationalekonom, med inriktning mot internationell- och utvecklingsekonomi, med studier från både Lund och Stockholms universitet. Omar har drivit en egen konsultverksamhet vid namn Yourimpact som arbetar med social konsekvensanalys för icke-vinstdrivande organisationer. Omar har även erfarenhet av att arbeta med sociala entreprenörer. Bland annat som kommunikationsassistent för organisationen Social Entrepreneurship Forum som arbetar med att stödja sociala entreprenörer både i Sverige och i utvecklingsländer. Omar är tränad i presentationsteknik hos Ledarstudion och ansvarar för stiftelsens löpande projekt, så som exempelvis rapporter och konferenser. Omar når du på 073-945 85 92 eller omar.ajmal@allbright.se.

 
Tove+Dahlgren.jpg

Tove Dahlgren, utbildningschef (föräldraledig)

Tove Dahlgren är utbildad statsvetare med inriktning på internationell politik och genusvetenskap via Södertörns Högskola i Stockholm. Tove har gedigen erfarenhet av jämställdhetsarbete i den ideella sektorn bland annat som ordförande för UN Women lokalförening Stockholm. Tidigare har hon engagerat sig i organisationer som Rädda Barnen och Individuell Människohjälp. Tove är tränad i presentationsteknik hos Ledarstudion. Hon föreläser regelbundet om jämställdhet och meritokrati i näringslivet. För medieförfrågningar kan du kontakta Tove på 073-940 34 05 och tove.dahlgren@allbright.se.

 
Maija_hemsida_2.jpg

Maija Inkala, kommunikatör

Maija Inkala är utbildad kommunikatör och genusvetare via Stockholms Universitet och Södertörns Högskola. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta som säljare och har även arbetat som skribent. Tidigare har hon bland annat praktiserat som copywriter/säljare på jämlikhetsstiftelsen Make Equal och är även tränad i presentationsteknik hos Ledarstudion. På fritiden har hon ett ideellt engagemang inom föreningen Äldrekontakt, där hon är gruppledare för en fikagrupp med ensamboende äldre. Maija ansvarar för den dagliga driften av Allbrights hemsida och sociala medie-kanaler. Du når Maija på 070-482 63 35 eller maija.inkala@allbright.se.

 
Jennifer_hemsida_2.jpg

Jennifer Råsten, utbildningsstrateg

Jennifer har i olika roller engagerat sig för jämställdhet, jämlikhet och hållbarhet de senaste 20 åren. Efter en civilingenjörsexamen mitt i IT-krisen gick vägen genom olika branscher för att sedan under 11 år bygga ett av Sveriges mest framgångsrika konsultbolag. Därefter har hon arbetat med coaching, utbildning och workshops inom såväl näringsliv, som civilsamhälle och offentlig sektor. Hon brinner för att utmana normer och bygga vinnande organisationskulturer med glada, drivna och hållbara medarbetare. Styrelsearbete och prisbelönt rekryterings- och säljarbete står också på meritlistan. Du når Jennifer på 073-541 81 07 eller jennifer.rasten@allbright.se.

 
Klara_hemsida_2.jpg

Klara Tladi, kontorschef

Klara har en Fil. Kand. i internationella relationer vid Stockholms Universitet. Hon har tidigare arbetat med verksamhetsutveckling och HR-frågor inom kommunikationsbranschen, och som projektledare inom kultursektorn. Hon har även goda erfarenheter av att arbeta med normkritik och inkluderande kommunikation. Idag är hon ordförande i kulturföreningen Selam. Hon var tidigare ledamot i Revolution Poetry. Hon har även engagerat sig inom familjerättsfrågor och Röda Korset. Klara ansvarar för verksamhetsdrift, medarbetare, ekonomi och administration. Du når Klara på 073-978 24 25 eller klara.tladi@allbright.se.

 
Niklas_lågupplöst.png

Niklas Uppenberg, utbildningsstrateg (föräldraledig)

Niklas är utbildad inom retorik, projektledning och strategisk kommunikation vid Södertörns högskola. Han har även studerat sociologi vid Stockholms universitet. Niklas har flera års erfarenhet av att bedriva utbildningsprojekt, senast i rollen som verksamhetschef för Ung Privatekonomi. Han är även en erfaren föreläsare med flera hundra föreläsningstimmar i bagaget från både svenska och internationella sammanhang. Niklas ansvarar för utbildningar och rådgivning hos Allbright. Niklas når du på 073-526 24 95 eller niklas.uppenberg@allbright.se.

 
oskar_-24-f__rg_160.jpg

Oskar Eklind, volontärsamordnare

Oskar Eklind arbetar till vardags på Storytel som Social Media Manager. På Allbright hjälper Oskar till som volontärsamordnare och med allmänna kommunikationsfrågor. Utöver engagemanget i Allbright och tjänsten på Storytel frilansar han inom grafisk form och videoproduktion. Till honom kan du vända dig med frågor om Allbrights volontärnätverk. Du når honom på oskar.eklind@allbright.se.

 

Styrelse

Allbrights styrelse består av sju personer som är verksamma inom olika branscher, har olika kompetenser och erfarenheter. Vi är helt övertygade om att det är blandningen av olika perspektiv som har gjort att AllBright blivit en betydande aktör och en stark röst i jämställdhets- och mångfaldsdebatten.

 
Michaëla_lågupplöst.png

Michaëla Berglund

Styrelseordförande

Michaëla har en Fil. mag. i litteraturvetenskap från Uppsala Universitet och har tidigare arbetat på Lazard i London. Michaëla är vd för Michaël Berglund AB och har över 20 års erfarenhet av chefsrekryteringar. Hon sitter med i styrelsen för Teach for Swedens och British-Swedish Chamber of Commerce samt är en av medstiftarna till Smart Samtal.

Sven_lågupplöst.png

Sven Hagströmer

Styrelseledamot

Sven är finansman och entreprenör. Han har en rad styrelseuppdrag och är ordförande för bland annat Creades och Avanza. Sven brinner för entreprenörskap och syns flitigt i många olika sammanhang där han stöttar nya och unga entreprenörer.

Claes_lågupplöst.png

Claes Hemberg

Styrelseledamot

Claes är journalist och författare. Han föreläser, bloggar, folkbildar och debatterar för att göra svenskarna till världens bästa sparare. Claes har tidigare varit verksam på Avanza som sparekonom.

Rebecca_lågupplöst.png

Rebecca Lucander

Styrelseledamot

Rebecca är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Hon var tidigare Allbrights VD. I dag är hon People & Culture consultant på SAS. Rebecca anser att det är viktigt med delad föräldraledighet så att företag vågar satsa på både kvinnor och män med barn.

Peter_lågupplöst.png

Peter Rothschild

Styrelseledamot

Peter Rothschild har en bred styrelseerfarenhet och arbetar i dagsläget som ordinarie ledamot i 14 företag. Peter är grundare av och koncernchef i börsnoterade läkemedelsföretaget BioGaia. Peter har länge prioriterat jämställdhetsfrågan i sitt eget bolag Biogaia

Amanda_lågupplöst.png

Amanda Lundeteg

Styrelseledamot

Amanda Lundeteg är utbildad ekonom från Uppsala Universitet. Hon har även en examen från Institute for International Business, i New York. Hon är idag verksam som vd på stiftelsen Allbright.

30592181_188380101971328_2155076076437504000_n.jpg

Volontärnätverk

Volontärnätverket består i dagsläget av 16 engagerade personer, som utöver sina professioner driver frågan om jämställdhet och meritokrati i näringslivet. Tillsammans stöttar volontärerna Allbrights arbete genom att samla in data till rapporter, brainstorma ideér, assistera vid stora evenemang och mycket mer.

Volontärnätverket består av: Andrew Saka, Cissy Avrin, Emmy Kristin Jansson, Erik Rydgren, Ingrid Fagerström, Joel Degols, Johan Bäckman Berg, Julia Elf, Malin Cumzelius, Karin Meiton, Kevin McCabe, Leo Askeland, Maria Hammarsten, Max Berggren, Oskar Eklind och Tina Männik Almqvist.

Våra finansiärer

 

Sven Hagströmer

cropped-mbes-logo.png