Lili Assefa ny styrelseledamot för stiftelsen Allbright

Stiftelsen Allbright välkomnar entreprenören Lili Assefa som ordinarie ledamot i styrelsen. Lili tillträder i februari 2022.

- Senaste årtiondet har stiftelsen Allbright varit en självklar röst i debatten om ökad kompetens genom mångfald. Nu fördjupar vi samarbetet och kommunikationen med näringslivet. Här kan Lili bidra med kunskap och värdefulla perspektiv, säger Michaëla Berglund, ordförande för stiftelsen Allbright.

Lili Assefa är en svensk entreprenör inom nöjesbranschen. Sedan 2005 driver hon kommunikationsbyrån Assefa Communication, med klienter som Timbuktu, Camilla Läckberg, SVT och Årets Kock.
 Lili är även ordförande för IWA Garments, som äger klädföretaget Hope.
- Jag är tacksam för att få möjligheten att driva frågan om betydelsen av diversifierade ledningsgrupper som styrelseledamot i Allbright. Det sker en förändring i samhället och att inkludera så många perspektiv som möjligt är i min värld en förutsättning för att demokratin och företagandet ska kunna hantera de utmaningar vi står inför, säger Lili Assefa.

Styrelsen består nu av ordförande Michaëla Berglund och ledamöterna Amanda Lundeteg, Claes Hemberg, Lili Assefa, Peter Rotschild, Rebecca Lucander och Sven Hagströmer.