Hör Allbright i Almedalen!

Allbright är på plats på Almedalsveckan 2022 för att prata jämställdhet, mångfald och diversifiering. För er som inte har möjlighet att följa oss på plats i Almedalen kommer vi självklart rapportera från panelerna i våra sociala medie-kanaler. Följ oss på Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn för att hålla dig uppdaterad.

Diversity dilemmas - varför är mångfald så svårt?
Datum: måndag 4 juli
Tid: 09.00-10.00
Plats: DNB Transition Hub, Hamnplan 5
Arrangör: DNB
Beskrivning: Mångfald och inkludering står idag högt på de allra flesta bolags agenda men trots att viljan ofta finns är det en fråga som ofta upplevs svår att komma framåt i och ambitiösa visioner blir ibland inget annat än just visioner.

Hur får vi från snack till hållbarhet på jobbet?
Datum: måndag 4 juli
Tid: 10.00-11.00
Plats : Rehappens Segelbåt, Holmen, Österdahl brygga
Arrangör: Rehappen
Beskrivning: Hur mår vi egentligen i våra företag? Hur vet vi hur medarbetare mår? Jobbet är en plats där vi kan få hjälp att skapa hållbara liv. Frågan är bara, vilka steg behöver vi ta?

Hur kan kvinnlig makt fortfarande vara provocerande 2022?
Datum: 4 juli
Tid: 14.30-15.15
Plats: Mellangatan 15
Arrangör: Femina
Beskrivning: Efter 145 år av Olof, Göran, Carl, Fredrik och Stefan, fick Sverige sin första kvinnliga statsminister. Var det bra så? Är vi framme nu? Inte i närheten, visar flera branschrapporter.

Maktsalongen Failkonf
Datum: 4 juli
Tid: 17.00-19.00
Plats: TCO-landet, Strandgatan 19
Arrangör: Maktsalongen
Beskrivning: Maktsalongen kommer till Almedalen och bjuder in till en helkväll på temat misslyckanden! Tillsammans med välkända profiler utforskar vi temat och får ta del av personliga berättelser om att misslyckas.

Hur får vi långsiktigt hållbara och lönsamma företag i hela Sverige?
Datum: 5 juli
Tid: 13.00-13.50
Plats: Sparbankernas tält, Hamnplan H204
Arrangör: Sparbankernas Riksförbund, Företagarna, Swedbank
Beskrivning: Tillgång till kapital, arbetskraft och infrastruktur är viktiga förutsättningar för ett blomstrande företagande. Pandemin har visat att många företag ställt om till att bli mer digitala och för dem är rekryteringsfältet nu globalt, samtidigt som andra har behov av medarbetare på plats för att växa.

Inkludering och mångfald - en affärskritisk fråga

Datum: 5 juli
Tid: 13.30-14.30
Plats: Hästgatan 9
Arrangör: PwC
Beskrivning: Företag har främst arbetat med att motverka diskriminering och minimera riskerna för att göra fel. Nu ser vi ett skifte till att företag istället börjar fokusera på att främja inkludering och mångfald som ett steg mot att våga göra rätt, men framförallt för att stärka sin affär och attraktionskraft.

Kan inkluderande digital design motverka utanförskap?
Datum: 5 juli
Tid: 14.00-14.45
Plats: Donnersgatan 6
Arrangör: Tietoevry
Beskrivning: Digitala lösningar är idag helt centrala för vårt samhälle och medborgare. Tyvärr avspeglas sällan samhällets fördelning av människors bakgrund i de tekniska lösningar som utvecklas. Hur kan inkluderande digital design utveckla teknik och IT-lösningar som motverkar utanförskap i vårt samhälle?

Jämställdhet och mångfald - nyckeln till framgång
Datum: 6 juli
Tid: 11.00-12.00
Plats: Techarenan, Strandvägen
Arrangör: Techarenan
Beskrivning: Bristen på jämställdhet och mångfald är ett stort problem på dagens arbetsmarknad. Speciellt inom den växande och allt viktigare tech-sektorn. Vilket ansvar har företag och näringslivet för ett mer jämställt samhälle, och vilka fördelar finns det med genuina satsningar inom detta?

Maija Inkala