Rasmus Nerman ny ledamot i stiftelsen Allbrights styrelse

Rasmus Nerman, vd Apoteket och styrelseledamot i Allbright.

Rasmus Nerman kliver nu in som ny styrelseledamot i stiftelsen Allbright. Han tar med sig en lång erfarenhet inom företagsledning och en djup kunskap inom jämlikhet och inkludering på arbetsmarknaden.

– Allbright har alltid haft en stark koppling till näringslivet. Nu blir den kopplingen ännu starkare, när Rasmus Nerman blir en del av styrelsen. Med hans värdefulla kunskap och perspektiv kan vi nå ut till ännu fler, säger Michaëla Berglund, ordförande för stiftelsen Allbright.

Rasmus Nerman är sedan 2022 vd för Apoteket, och har tidigare varit vd och koncernchef för Humana. Under hans tid på Humana vann bolaget Allbrightpriset två år i rad för sitt inkluderingsarbete. Rasmus har därmed god kunskap om hur bolag kan driva förändring och personlig erfarenhet av stiftelsen Allbrights arbete.

– Jämlikhet och inkludering är en hjärtefråga och en förutsättning för innovation, tillväxt och lönsamhet. Jag är oerhört stolt över att som styrelseledamot i Allbright få fortsätta driva frågan som i grunden handlar om att skapa det samhälle vi vill leva i och de företag vi vill jobba på, säger Rasmus Nerman.

Styrelsen består nu av ordförande Michaëla Berglund och ledamöterna Amanda Lundeteg, Lili Assefa, Peter Rotschild, Rebecca Lucander, Sven Hagströmer och Rasmus Nerman.

Amanda Lundeteg