Jämställdhet på agendan i Almedalen

Snart är det dags för den årliga Almedalsveckan! Vi kommer finnas på plats för att lyfta frågan om representation på ledande positioner.

Vi är på plats från måndag den 3 juli till torsdag den 6 juli. Under veckan deltar vi i samtal med bland andra Expressen, Dagens Industri och Försvarsmakten. Vi kommer självklart rapportera från panelerna i våra sociala mediekanaler. Följ oss på Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn och håll dig uppdaterad.

Expressen

Datum: måndag 3/7
Tid: 11:00-11:15
Plats: Donners plats
Arrangör: Expressen

Beskrivning: Intervju om AllBrights arbete.

Hur kan kvinnor som förebilder bidra till ökad jämställdhet på chefsnivå?

Datum: måndag 3/7
Tid: 15:00-16:00
Plats: HMS Carlskrona, fartyg, Visby Hamn
Arrangör: Försvarsmakten

Beskrivning: Sann jämställdhet i arbetslivet är fortfarande långt borta. Frånvaron av kvinnor som förebilder på traditionellt mansdominerade arenor är en utmaning som bidrar till att problemet kvarstår. Hur gör vi för att skapa förebilder och synliggöra kvinnor i ledande befattning?

Mångfald i kulturlivet – hur går vi från ord till handling?

Datum: måndag 3/7
Tid: 15.10-16.10
Plats: Länsteatern, Bredgatan 10
Arrangör: Myndigheten för kulturanalys

Beskrivning: En ny rapport undersöker hur kulturinstitutioner tolkar och arbetar med sina mångfaldsuppdrag. Hur tar man en önskan om ökad mångfald till konkreta resultat, och vad finns att lära från andra branscher? Vi presenterar också ny kulturvanestatistik. Vad styr vem som tar del av kulturutbudet?

Bastuklubben

Datum: måndag 3/7
Tid: TBA
Plats: Hamnen, Visby
Arrangör: Kraftkvinnorna

Beskrivning: Under måndagen 3/7 finns Kraftkvinnornas bastu på plats i hamnen till vilken flera spännande inspiratörer och beslutsfattare kommer för att diskutera olika perspektiv på jämställdhet och mångfald. 

Lika lön möjligt för unga svenskar år 2029 tack vare digitaliseringen

Datum: tisdag 4/7
Tid: 11:00-12:00
Plats: Donners plats 2, Ingång via Hamngatan och Strandvägen
Arrangör: Dagens Industri

Beskrivning: IT- och tekniksektorn skriker efter nya krafter. Enligt Accentures studie blir kvinnor som tar examen i den industrialiserade världen år 2020 den första generationen som uppnår lönejämställdhet under sin karriär. För att snabba på den utvecklingen behöver näringslivet och staten en tydlig strategi. Kommer webbsändas här. 

Hur kan vi ge tillbaka pensionsmakten till spararna?

Datum: tisdag 4/7
Tid: 11:15-12:15
Plats: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6, Spegelsalen
Arrangör: Söderberg & Partners

Beskrivning: Det totala tjänstepensionskapitalet i Sverige uppskattas till 2 000 miljarder. Det är pengar som ska förvaltas för att alla som arbetar ska kunna fortsätta leva ett bra liv även när de slutar arbeta. Men kan de också användas för att påverka och förändra samhället i en bättre riktning?

Failkonf

Datum: onsdag 5/7
Tid: 20:00-22:00
Plats: Strandgatan 19, Visby
Arrangör: Maktsalongen  

Beskrivning: Vi tror att rädslan för att misslyckas hindrar många från att lyckas, framförallt många unga kvinnor. På #FailKonf pratar vi om misslyckanden, framgångshets och jämställdhet med ett gäng helt geniala personer. Vi gör det i Almedalen, en plats där ledarna samlas, de lyckade får tala och makten står i fokus. 

Di Börskoll

Datum: torsdag 6/7
Tid: 08:00
Plats: Donners Plats 2
Arrangör: Dagens Industri

Beskrivning: Samtal om jämställdheten i näringslivet med Dagens Industri. 

Hoppas vi ses i Almedalen!

 

AlmedalenCaroline Nord