Maija Inkala - tillförordnad talesperson för stiftelsen Allbright

Foto: Clara Collman

Foto: Clara Collman

Allbrights kommunikatör och projektledare Maija Inkala har utsetts till tillförordnad talesperson under Amanda Lundetegs föräldraledighet, med start den 29 mars 2021.

– Den allmänna debatten är den viktigaste vägen för att inspirera och utbilda kring näringslivets viktiga chefsrekryteringar. Här kan inte ägarna ducka. Därför bär Maija Inkala en viktig roll att fortsätta driva frågor om ökad kompetens genom jämställdhet och mångfald, säger stiftelsens vd Amanda Lundeteg.

Allbrights 10-års rapport satte nyligen fokus på en rad kritiska frågor både i historien och vägen framåt.

– Ledare och styrelser behöver nu uppenbarligen utbildas i att utläsa och hantera faktan på bordet. För att upprätthålla ett konkurrenskraftigt svenskt näringsliv behöver bolagen ta krafttag för att finna och prioritera toppkompetens, säger Maija Inkala.

Maija Inkala arbetar inom Allbright för stiftelsens opinionsbildande verksamhet. Hon ansvarar över stiftelsens löpande projekt, så som Allbrights rapporter, samt stiftelsens digitala kanaler. Hon har examina inom reklam och pr samt genusvetenskap, med tidigare erfarenhet från ideella organisationer som Make Equal och Äldrekontakt.

Maija Inkala tillträder sin tjänst den 29 mars 2021.

Maija Inkala