Är du Allbrights praktikant våren 2022?

MicrosoftTeams-image (2).png

Stiftelsen Allbright söker en initiativrik och kreativ praktikant inom kommunikation. Är du en stjärna på att skriva och van vid sociala medier? Sök praktikplats senast den 24 oktober 2021!

I din roll som praktikant kommer du primärt delta i Allbrights opinionsbildande verksamhet. I rollen ingår bland annat att göra research, ta fram innehåll till sociala medier samt skriva texter. Vi söker dig som är självständig, ansvarsfull och kreativ. I en liten organisation som vår krävs en god organisatorisk förmåga såväl som ett flexibelt och prestigelöst förhållningssätt. Vi tror att du har god samarbetsförmåga och brinner för jämlikhetsfrågor och opinionsbildande.

Vi tror att du har:

·       Utbildning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande

·       Kännedom eller erfarenhet av kommunikationsarbete eller opinionsbildande arbete

·       Mycket goda kommunikativa egenskaper

Meriterande kvalifikationer:

·       Kunskap om jämställdhet och mångfald

·       Kompetens inom grafisk formgivning

·       Kännedom eller erfarenhet av svenskt näringsliv

På Allbright erbjuds du stor frihet, flexibilitet och tillgång till ett brett kontaktnät. Vi arbetar för tillfället på distans med möjlighet till arbete på vårt kontor. Under din praktikperiod får du inblick i stiftelsens samtliga områden och på så sätt ökad kunskap om såväl opinionsbildande som aktivt förändringsarbete. Praktiken är oavlönad och bör vara en del av din utbildning. På Allbright strävar vi efter att vara en jämställd och diversifierad organisation. Frågor om praktikplatsen besvaras av Allbrights talesperson Maija Inkala. Du når henne på 073-143 38 51 eller maija.inkala@allbright.se.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning senast den 24 oktober 2021 till ansokning@allbright.se. Märk din ansökan med ”Praktikant”.

Allbright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och mångfald på ledande positioner. Vi kartlägger kontinuerligt näringslivets ledningsgrupper och styrelser för att belysa frågan om representation. Vi utbildar och stöttar företagsledare och medarbetare med verktyg för att själva driva förändringen. Vi arbetar för att företag ska rekrytera på meritokratiska grunder och se potentialen i hela befolkningen.

För närvarande är vi sex anställda på kontoret i Stockholm, och fem personer på kontoret i Berlin. Ytterligare sex personer arbetar på volontärsbasis på distans.

Maija Inkala