Jämställdhet på agendan i Almedalen

Om mindre än en månad befinner vi oss i Visby, Almedalen! Där lyfter vi frågan om representation på ledande positioner och diskuterar jämställdhet, mångfald och ledarskap. 

Under veckan deltar vi i samtal tillsammans med bland annat Anna Wahl, professor i genus organisation och ledning, Azita Shariati, vd Sodexo och Vahid Zohali, vice president på Tieto, ett av de börsnoterade bolagen som arbetar med att jämställdhetcertifieras av EDGE.

Fastighetsbranschen, som toppar branschligan i årets AllBrightrapport, med 27 procent kvinnor i ledningsgrupperna och 29 procent i styrelserna, bjuder in till panelsamtal. Vi deltar i samtalet arrangerat av Fastigo och Business Arena och diskuterar hur fastighetsbolagen kan öka andelen kvinnor och uppnå en jämställd representation. Vi kommer självklart rapportera från panelerna i våra kanaler. Följ oss på TwitterFacebook och LinkedIn för att hålla dig uppdaterad!

Kraftkvinnor genom glastaket – hur jämställd är energibranschen?

Datum: 29 juni 2015, 12:00-13:00
Plats: Strandgatan 18
Arrangör: Kraftkvinnor

Beskrivning: Kraftsektorn har länge betraktats som männens domän. I Sverige når dock alltfler kvinnor toppositionerna i energibranschen, så är glastaket äntligen krossat? Vad vet vi om läget idag, hur ser branschen på jämställdhetsfrågor och hur prioriterade är de i bolagsledningen?

Hur skapar vi ett jämställt och diversifierat näringsliv?

Datum: 30 juni 2015, 09:00-10:00
Plats: Södra Kyrkogatan 8
Arrangör: Veckans Affärer, Sodexo

Beskrivning: Det går åt fel håll – majoriteten av börsbolagen rasar på jämställdhetsstegen. Antalet kvinnor på VD-poster är färre. Andelen bolag med jämställda ledningsgrupper minskar. Detta trots en växande börs med rekordmånga noterade bolag. Vad krävs för att vända skutan?

Hur blir ingenjörs-Sverige mer jämställt?

Datum: 30 juni 2015, 8:30-9:30
Plats: O’learys restaurang, Strandgatan 13
Arrangör: Ny Teknik, Female Leader Engineer

Beskrivning: Var fjärde ingenjör i Sverige är kvinna, men det behövs fler. Vi presenterar Kvinnotoppen – listan på de 30 mest inflytelserika kvinnliga ingenjörerna samt har en paneldebatt om hur ingenjörs-Sverige kan bli mer jämställt.

Vad krävs för att uppnå målen om jämställd representation i våra bolag?

Datum: 1 juli 2015, 11:45-12:30
Plats: Supper, restaurang, Strandgatan 9
Arrangör: Business Arena, Fastigo

Beskrivning: I Sverige har andelen jämställda bolag minskat, antalet kvinnor på vd-poster likaså. Trots att rekryteringsbasen av kvinnor är hög speglar inte näringslivet verkligheten. Vad ska till för att skynda på målet om jämställd representation

Vi kommer vara på plats måndag den 29 juni till torsdag den 2 juli. Kontakta caroline.nord@allbright.se för förfrågan om deltagande i paneler och seminarier.

Vi ses på plats i Almedalen!

AlmedalenCaroline Nord