Jämställdhet på agendan i Almedalen!

Snart är det dags för den årliga Almedals-veckan! Vi kommer vara på plats och lyfta frågan om representation på ledande positioner, samt diskutera jämställdhet och mångfald.

Under veckan deltar vi i samtal med bland annat Alice Teodorescu, politisk redaktör GP, Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister Socialdemokraterna, Tomas Tobé, partisekreterare Moderaterna och Gudrun Schyman, partiledare Fi. Vi kommer självklart rapportera från panelerna i våra kanaler. Följ oss på Twitter, Facebook, LinkedIn och Instagram för att hålla dig uppdaterad! 

 

Varför är Anders det vanligaste namnet bland chefer?

Datum: Måndag 4/7
Tid: 08:00-08:45
Plats: Café Gula Huset, Tranhusgatan 2
Arrangör: IF Metall

Beskrivning: IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe samtalar med Amanda Lundeteg, vd på stiftelsen AllBright. Hur stoppar vi Anderskretsloppet och får fler kvinnor att göra karriär? Hur ökar vi jämställdheten på våra arbetsplatser och i vår organisation? Och vad kan männen bidra med? 

 

Hur hittar en rätt i utbildningsdjungeln? 

Datum: Måndag 4/7
Tid: 16:30-17:30
Plats: Konstallgränd 4
Arrangör: Sveriges Elevkårer, Saco Studentråd

Beskrivning: Det är tydligt att utbildningsvalen styrs av kön och social bakgrund. Vad beror detta på och hur kan vi vända trenden? Dessa frågor diskuteras i samband med årets största studentmottagning arrangerad av Sveriges Elevkårer och Sacostudentråd. 

 

Fastighetsbranschen - bäst av de sämsta på jämställda? 
 

Datum: Tisdag 5/7
Tid: 11:45-12:30
Plats: Supper, Strandgatan 9
Arrangör: Business Arena Almedalen, Fastighetsnytt

Beskrivning: Svenska börsbolag har kommit halvvägs till jämställdhet. I dag utgör kvinnor en femtedel av börsbolagens ledningsgrupper, vilket innebär att det "bara" är 20 procentenheter kvar till jämställdhet. I topp ligger fastighetsbranschen, men är endast bäst av de sämsta. Hur ökar vi tempot?  

 

När kvinnorna tar över - trygghetssystem och pensioner i ett samhälle styrt av den nya generationen
 

Datum: Tisdag 5/7
Tid: 13:00-14:00
Plats: Donners plats 2
Arrangör: Dagens Industri, Movestic

Beskrivning: På universiteten, i styrelserummen och i politiken, den nya generationen kvinnor tar över. Vad ställer de för krav på välfärdssysteen, pensioner och företagen? Vi sätter fokus på och diskuterar vilka krav ett mer jämställt samhälle ställer på myndigheter, företag och organisationer. 

 

Supermingel

Datum: Tisdag 5/7
Tid: 15:30-17:30
Plats: Lilla Torggränd 3
Arrangör: Resumé och Veckans Affärer 

Beskrivning: Veckans Affärer och Resumé har en kort spaning, med bland andra Amanda Lundeteg, om vad som varit bäst hittills i Almedalen och vad som händer under veckan. 

 

Digitaliseringen i arbetslivet - vilka är framtidens färdigheter? 

Datum: Onsdag 6/7
Tid: 08:30-09:30
Plats: TCO-parken, Strandgatan 1
Arrangör: Futurion

Beskrivning: Vi befinner oss i början av en robotrevolution. En second machine age, där den snabba digitaliseringen förändrar allt. Eller ser utmaningarna ut som de alltid har gjort? Hur ser framtidens entreprenörer, opinionsbildare och företagsledare på digitaliseringens utmaningar och möjligheter?  

 

Rakt på sak

Datum: Onsdag 6/7
Tid: 13:30-13:45
Plats: Supper, Strandgatan 9
Arrangör: Tidningen Fastighetsnytt

Beskrivning: Amanda Lundeteg intervjuas av moderator Kristina Alvendal i ett samtal under temat "Rakt på sak". 

 

Intervju med Expressen 

Datum: Fredag 8/7
Tid: 14:15
Plats: Donnersplats H411
Arrangör: Expressen

Beskrivning: Amanda Lundeteg intervjuas av Expressens programledare Hannes Nelander. Det blir ett samtal om jämställdhet inom politik och näringsliv som går att se på plats eller via livesändning.  

 

Vi kommer vara på plats söndag den 3 juli till fredag den 8 juli. Kontakta tove.dahlgren@allbright.se för förfrågan om deltagande i paneler och seminarier.

Vi ses på plats i Almedalen! 

AlmedalenCaroline Nord