Förändringar i Stiftelsen AllBrights styrelse

Nya styrelseledamöterna Amanda Lundeteg och Peter Rothschild 

Nya styrelseledamöterna Amanda Lundeteg och Peter Rothschild 

Stiftelsen AllBright gör under verksamhetsåret 2016 förändringar i styrelsesammansättningen. Tillträder som ordinarie ledamöter gör Amanda Lundeteg, tillika stiftelsens vd, samt Peter Rothschild, grundare och koncernchef BioGaia AB. Tidigare ledamot Dilsa Demirbag-Sten samt suppleant Sophia Bendz har avböjt omval.
– Vi går nu in en ny fas med expansion utanför landsgränserna. Det innebär en utökad roll för vd och kräver nya entreprenöriella kompetenser i styrelsen, säger Michaëla Blomquist, styrelseordförande.

Amanda Lundeteg har varit Stiftelsen AllBrights vd i snart tre år. Amanda har prisats för sitt ledarskap och sin kommunikativa förmåga av bl.a. centralorganisationen TCO och tidningarna Veckans Affärer och Resumé.
– På grund av stiftelsens expansion till Tyskland kommer vd-rollen att utvecklas. Amanda kommer ingå i den tyska AllBrigt-styrelsen och att välja in vd även i den svenska styrelsen blir då ett naturligt beslut, säger Michaëla Blomquist.

Peter Rothschild har en bred styrelseerfarenhet och arbetar i dagsläget som ordinarie ledamot i 14 företag. Peter är dessutom grundare av och koncernchef i börsnoterade läkemedelsföretaget BioGaia. Peter har länge prioriterat jämställdhetsfrågan och kan i BioGaia uppvisa såväl en jämställd ledningsgrupp som styrelse.
– Genom könsfördelningen i BioGaia visar Peter för andra bolag att jämställdhet är möjligt, en viktig signal om att det går, bara en lägger manken till, säger Michaëla Blomquist. 

Ett stort tack riktas till avgående styrelseledamot Dilsa Demirbag-Sten samt suppleant Sophia Bendz. Båda har avböjt omval till följd av andra åtaganden. Dilsa och Sophia har båda arbetat i styrelsen sen stiftelsens grundande.  
– Utan Dilsa och Sophias kunskap och unika perspektiv hade AllBright inte varit där vi är idag. Vi är tacksamma för tiden de avsatt och önskar dem båda lycka till med framtida åtaganden, säger Michaëla Blomquist. 

Styrelsen består nu av ordförande Michaëla Blomquist, ledamöterna Amanda Lundeteg, Claes Hemberg, Peter Rothschild, Rebecca Lucander, Sven Hagströmer och Thérèse Mannheimer.