Hur går snacket, vem får pengarna?

Varmt välkomna till en diskussion om framtidens näringsliv!

I samband med AllBrightdagen anordnar vi ytterligare ett event som är förlagt till förmiddagen den 17 november. Målgruppen är den kommande arbetskraften och vi riktar oss främst till studenter och unga entreprenörer. Vi diskuterar framtidens företagsfinansiering och hur vi kan säkerställa ett hållbart och framgångsrikt svenskt näringsliv där alla ges samma möjligheter oavsett kön eller bakgrund. 

Utgångspunkten för samtalet är rapporten ‘Under ytan – Hur går snacket, vem får pengarna?’ som visar att kvinnor som är entreprenörer har väsentligt mindre chans att ta del av offentlig finansiering för sina idéer än vad män har. Rapporten synliggör stereotypa föreställningar där män och kvinnor tillskrivs olika egenskaper, inte på grund av sin företagsidé eller personlighet, utan på grund av sitt kön. 

Dessa synsätt påverkar vem som har möjlighet att få stöd för sin idé, samt i vilken utsträckning. Parallellt med traditionell företagsfinansiering (offentlig eller privat) så växer en ny typ av finansieringsmöjlighet fram i och med peer to peer och crowdfunding. Kan de nya finansieringsmöjligheterna bidra till ett mer jämställt näringsliv? Vi samtalar med etablerade entreprenörer om deras tillvägagångssätt och djupdyker i rapporten.

Datum: 17 november 2015
Tid: 10:00-12:00
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74


09:30 Registrering & kaffe
10:00 Välkomna!
10:15 Jeaneth Johansson och Malin Malmström ger en inblick i forskningsrapporten ’Under ytan- hur går snacket och vem får pengarna?’ där offentlig finansiering granskats ur ett genusperspektiv.
10:40 Är definitionen av en entreprenör en man? Hur fokuserar vi på kärnidé istället för kön? Etablerade investerare diskuterar framtidens företagsfinansierings möjligheter och utmaningar. Paneldiskussion med Amir Sajadi (grundare Hjärna.Hjärta.Cash), Sven Hagströmer (finansman), Henrik Von Stockenström (Sverigechef FundedByMe) och Åsa Otterlund (CFO Almi Invest)
11:00 Nyetablerade och välkända entreprenörer diskuterar resan från idé till växande bolag. Paneldiskssion med Johanna Nilsson (grundare JohannaN), Johnny Warström (grundare Mentimeter), Vahid Toosi (grundare av Pugz), Lena Apler (grundare Collector), Monica Lindstedt (grundare Hemfrid & Metro)

11:30 Rundabordssamtal

Moderatorer: Erik Arroy Thiam (expert på Ungdomsbarometern) och Rebecca Lucander (styrelseledamot AllBright)

O.s.a. till osa@allbright.se senast 12/11 för en plats. Begränsat antal platser.

Här kan du ta del av rapporten ‘Under ytan- hur går snacket och vem får pengarna’