8 mars med AllBright

Varje år den 8 mars inträffar den internationella kvinnodagen för att uppmärksamma kvinnors situation över hela världen. På AllBright tjuvstartade vi uppmärksammandet av 8 mars redan i måndags då vi släppte en rapport om jämställdheten i Svenska riskkapitalbolag. Rapporten visar på alarmerande siffror gällande andelen kvinnor på ledande positioner. Endast 3 av totalt 92 partners är kvinnor. I investeringsteamen utgör kvinnor enbart 14 procent. Samtliga bolag har misslyckats med jämställdhetsläxan.

Vi fortsätter att lyfta och uppmärksamma kvinnors situation genom att delta i panelsamtal under veckan. Vi kommer tala om vilka möjligheter kvinnor har att nå och arbeta i ledande politiska och ekonomiska positioner i Sverige och i Europa, vad vi kan göra för att förbättra flickor och kvinnors rättigheter i världen och om troll på nätet och mycket mer.

 

Kvinnor som makthavare och beslutsfattare – hur jämställt är Sverige?

Vilka möjligheter har kvinnor att nå och arbeta i ledande politiska och ekonomiska positioner i Sverige och i Europa? Hur ser pensions- och löneklyftorna ut mellan kvinnor och män? Är bindande kvoter rätt väg för att säkerställa bättre kvinnlig representation i styrelser? Välkommen på ett panelsamtal om kvinnors ekonomiska egenmakt den 8 mars i Europahuset.

Arrangör: Europaparlamentet
Datum: Onsdag, 8 mars 2017
Tid: Kl. 09.30–11.00 (kaffe och registrering från kl. 9.00)
Plats: Europahuset plan 2, Regeringsgatan 65 i Stockholm

 

”Världen går bakåt – hur går vi framåt?”

Kom och häng med andra feminister, inspireras och hämta kraft. Maktsalongen bjuder på fantastiska tal av inga mindre än vår jämställdhetsminister Åsa Regner och AllBrights VD Amanda Lundeteg.

Arrangör: Maktsalongen
Datum: Onsdag, 8 mars 2017
Tid: 18-21
Plats: Tegelbacken 4

 

Femdefenders talk

Stockholms volontärgrupp bjuder in till panelsamtal om jämställdhet. Hur långt har vi kommit? Vad kan vi göra för att förbättra flickor och kvinnors rättigheter i världen? Mellan kl 14-16 hålls panelsamtal om kvinnors rättigheter och jämställdhet i samhället.

Arrangör: Kvinna till Kvinna
Datum: Lördag, 11 mars 2017
Tid: 13.00-17.00
Plats: Juno Public Relations, Gamla Brogatan 9, Stockholm

Hoppas vi ses! 

Caroline Nord