Barocka krav fäller kvinnor

I dag släpper vi rapporten "Riskkapitalet trängs vid skampålen". En granskning av jämställdheten i svenska riskkapitalbolag. För att uppmärksamma rapporten hos den kommande arbetskraften är vi på landets universitet och avråder kvinnor från att söka sig till den mansdominerade branschen. Först när bolagen själva skapar en inkluderande företagskultur och visar att de tar frågan om jämställdhet på allvar anser vi att kvinnor bör söka sig dit. 

Riskkapitalisterna tycks tro att kompetensen sitter i slipsen - och de anställer gärna kopior av sig själva. Det finns fler partners med namnet Johan eller Henrik än det finns partners som är kvinnor. Snittpartnern är dessutom 48 år och har en master i ekonomi från Handelshögskolan.

Är du kvinna med en förkärlek för finans? Är du intresserad av en blomstrande karriär där du får möjlighet att nå din fulla potential? Sök dig då inte till riskkapitalbranschen - branschen är inte redo för dig än!

Här kan du läsa hela rapporten.